מתכון ללביבות טעימות לכל הלרלרניות
במיוחד לכבוד חג החנוכה
הבא עלינו לטובה
הכנתי לכן מתכון מלא באהבה
מצרכים:
ללביבות:
2 בטטות גדולות
3 תפוחי אדמה
1 בצל
3 ביצים
כפית מלח
כפית אבקת אפיה
וכוס קמח כוסמין
לצזזיקי:
3 כפות יוגורט יווני
מלפוון קטן
4 עלים של בצל ירוק
4 עלים של שמיר
מעט מיץ לימון
נגיעה של מים
מלח
אופן הכנת הלביבות:
מגרדות את תפוחי האדמה, הבטטות והבצל לתוך קערה.
מסננות את הנוזלים ומוסיפות, מלח, אבקת אפייה וקמח.
מערבבות הכל ומכינות את הידיים את הלביבות.
על אש נמוכה – 1 ס"מ של שמן זית שאמור להספיק לטיגון של כל הכמות.\
מטגנים כל צד 2-3 דקות ומוציאות למסננת על מנת שעודפי השמן ייצאו.
אופן הכנת הציזיקי:
בקערה קטנה – 3 כפות בהיריון של יוגורט יווני, נגיעה של מלח, נגיעה של לימון, מעט מים
מערבבות ומוסיפות מלפפון, בצל ירוק ושמיר קצוץ דק ושוב מערבבות הכל יחד.
בתאבון!
לצפייה בשולי מכינה את הלביבות תלתלו כאן