מתכון לקציצות צהובות עם תפוחי אדמה
נימוחות וטעימות ברמה גבוהה
שיתקבלו תמיד בברכה!
מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1 זוקיני קטן.
3 שיני שום
שמן מים ותבלינים
אופן ההכנה:
לחתוך 2 תפוחי אדמה לקוביות.
על האש :
שמן זית לפי העין, 3 שיני שום קצוצים
כפית מלח, חצי כפית כמון ורבע כפית כורכום.
אחרי שפתחנו על אש נמוכה את הטעמים מוסיפים לצריבה קלה
את תפוחי האדמה ולאחר מכן מוסיפים 2 כוסות גדולות של מים
בערך חצי ליטר.
מבשלים על אש גבוהה.
ובינתיים מכינים את הבלילה של הקציצות.
לקציצות :
לטחון בבלנדר:
1 בצל
1 זוקיני
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
לסנן את הנוזלים ולהוסיף לחצי קילו בשר טחון.
מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים עד לעיסה אחידה.
לקרוץ ולגלגל קציצות
אחרי שכל הקציצות מוכנות להכניס אותן לסיר
ולבשל כחצי שעה בערך, על אש בינונית.
עד לצמצום הנוזלים בחצי.
שימו לב – הסוד בקציצות שלא מתפרקות זה:
להכניס את הקציצות למים רותחים ומבעבעים.
הקציצות מתבשלות עם העמילן של התפוח אדמה, והן ממש נמסות בפה
שיהיה בתאבון!
לסרטון של הכנת הקציצות תלתלי כאן