fbpx

תבשיל קטניות עם קציצות

מצרכים:

חצי קילו בשר טחון,

150 גרם אורז,

50 גרם עדשים שחורות

50 גרם שעועית מש

50 גרם חומוס.

ירקות: 5 שיני שום, בצל קטן, תפוח אדמה קטן, זוקיני בינוני, צרור פטרוזיליה וכוסברה

תבלינים: 2 כפיות מלח, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום וכפית פפריקה מתוקה.

400  מ"ל עגבניות מרוסקות לרוטב ושמן זית.

משרים לילה את כל הקטניות בנפרד – כל קטניה צריכה כמות אחרת של מים.

בבוקר מסננים את המים שנשארו – אפשר להשאיר את הקטניות ככה עד לבישול.

על האש:

4 כפות שמן זית, מלח, כורכום, כמון, ופפריקה מתוקה

מוסיפים 5 שיני שום קצוצים ונותנים לטעמים להפתח.

מוסיפים את כל הקטניות שהשרנו ומערבבים.

מוסיפים 400 מ"ל עגבניות מרוסקות/טחונות.

מערבבות ומוסיפות מים רותחים לסיר ונותנים לקטניות להתבשל.

בינתיים מכינות את הקציצות:

טוחנות בבלנדר את כל הירקות את הנוזלים מסננות.

(לא את כל הנוזלים רק חלק לרלרניות)

מוסיפות את הירקות לבשר, מוסיפות גם 2 כפות שמן זית, מלח וכמון לפי העין.

ומתחילות לגלגל – איך אני אוהבת לגלגל!

כשהקטניות כבר כמעט מבושלות, מכניסות את הקציצות.

שימו לב אולי צריך להוסיף מעט מים.

לא לשכוח לסובב במעגלים, איך אני אוהבת לעגל.

לתת לקציצות להתבשל בערך כחצי שעה

ויאללה שיהיה בתאבון, ספרו לשולי איך יצא 

אגב, זה ממש מתכון שהמצאתי מהראש, אבל לכל המתייפייפות 

שלא אוכלות בשר כמו שלווה המזרובה שלנו, אתן יכולות להכין את המתכון הזה רק בלי הקציצות

לצפייה בסרטון של המתכון תלתלי כאן

דילוג לתוכן