קציצות דגים חריימה של השמחות
מצרכים:
600 ג' תערובת דגים טחונים – לוקוס, לברק, דניס וסלומון
(אפשר גם רק סוג 1 של דג, תחליטו :)..)
פטרוזילה, כוסברה, בצל, עגבניות שרי, שום, רסק עגבניות
פלפל חריף, שמן זית תבלינים ומייפל/סוכר.
אופן ההכנה:
רוטב:
טוחנות בבלנדר – 200 גרם עגבניות שרי
3 שיני שום גדולות – אני אוהבת שום סולו.
חצי פלפל ירוק חריף
על האש:
60 מ"ל שמן זית
מוסיפות את העגבניות עם השום והפהפל שטחנו ומוסיפים
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות מייפל / 1 כפית סוכר
כפית וחצי שטוחות של מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
קורט כורכום
לאמיצות אפשר להוסיף עוד חצי פלפל חריף
נותנות להכל להיפתח על אש נמוכה ומערבבות
במשך 3 דק בערך על להבה נמוכה.
מוסיפות כוס וחצי מים רותחים ומערבבים שוב
ונותנות לזה להתבשל עד להכנה של הקציצות.
כדאי ורצוי לערבב את הרוטב כל כמה דקות.
קציצות:
טוחנות – צרור כוסברה, צרור פטרוזיליה, 1 בצל בינוני.
מסננות את הנוזלים ומוסיפים לתערובת של הדגים הטחונים
מוסיפות 2 כפות שמן, חצי כפית מלח ומערבבות הכל.
קורצות קציצות, שימו לב איך אני משטחת אותן.
מערבבות את הרוטב בפעם האחרונה ומכניסות את הקציצות
10 דק בישול מכל צד, עם מכסה סגור,
ובתאבון!
לצפייה בסרטון של המתכון תלתלי כאן