מתכון למטבוחה קלילה, חריפה וטעימה אש:
זמן עבודה – 10 דק,.
זמן בישול 45-60 דקות.
מרכיבים: 2 קילו עגבניות, 4 שיני שום גדולים, 1 פלפל חריף, שמן זית, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח, כורכום וסוכר/מייפל
אופן ההכנה: חותכים לרבעים את העגבניות וטוחנים בבלנדר(כן עם הקליפה, זה מתכון קליל כמו שהבטחתי) חותכים את השום ואת הפלפל. מחממים מחבת 2 דק׳ מוסיפים אחד אחרי השני: 80 מ׳ל שמן זית, את השום והפלפל ואת התבלינים: כפית וחצי מלח, כפית פפריקה חריפה (אפשר לוותר אם לא רוצים ממש חריפה), כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום. נותנים סיבוב לערבוב ולפתיחת הטעמים של התבלינים. מוסיפים את העגבניות, ואז את הסוכר או את המייפל כפית וחצי סוכר/3 כפות מייפל. (אני משתמשת במייפל כי לא כל כך טוב לי הסוכר) מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים. חשוב לערבב כל כמה דק את המטבוחה כשהיא על האש כדי שלא תידבק. ספרו לי איך יצא ✌🏻
לצפייה בסרטון הקורע של שולי מכינה את המטבוחה תלתלי כאן
ותייגי חברה שמתה על מטבוחה 🍅🌶🍅